ОСТАННІ НОВИНИ

«Воскресіння» відкриє сезон «Поверненням додому» Гарольда Пінтера

|

22 жовтня Львівський театр «Воскресіння» відкриватиме новий сезон прем’єрою вистави нобелівського лауреата Гарольда Пінтера «Повернення додому», – повідомив сьогодні, 18 жовтня, під час прес-конференції з нагоди відкриття сезону художній керівник театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин.

Ярослав Федоришин мав нагоду спілкуватися з автором п’єси. Він зазначив, що «до цієї постановки ми підходили два роки. Ця п’єса має потрійне дно. Вона ставить запитання і не дає відповіді, це повинні зробити самі глядачі. Наш глядач звик до іншої драматургії, яка має правильне логічне завершення. В пошуках своєї мрії людина проходить великий шлях, а потім розуміє, що ця мрія — її хвороблива уява».

«Це не єдина прем’єра, яка відбудеться цього театрального сезону в «Воскресінні». 2-3 листопада ми показуватимемо «Полковник і птахи» Христо Бочева. Крім того, глядачі побачать у виконання молодих артистів театру виставу, з якої «Воскресіння» практично починав свою діяльність – «Благовіщення Марії»», – наголосив художній керівник театру.

Цього гастрольного літа театр побував у Польщі, Словаччині, Єгипті, Сербії, Білорусії. «Ми зайняли свою театральну нішу у цих країнах. Там ми грали «Йова», «Глорію», «Святі та грішні», «Фієста», — поінформував Я.Федоришин.

Під час прес-конференції Ярослав Федоришин підбив підсумки цьогорічного Міжнародного фестивалю «Золотий лев на вулиці», зазначивши, що він міг бути більшим та гучнішим. «Маємо надію, що наступного року «Золотий лев», який є плановим в Міністерстві культури, пройде більш масштабно. Наступного року ми святкуватимемо 15-й ювілей цього фестивалю», – додав він.

Присутній на прес-конференції заступник начальника управління культури Львівської міської ради Богдан Ковзун зазначив, що все, як завжди, впирається у кошти. «Ми скеровуємо їх на речі, які не можуть чекати. На ремонт Першого Українського театру для дітей та юнацтва виділено 1 млн. грн. Ремонт театру «Воскресіння» передбачено у найближчому майбутньому», – додав він, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *