ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ за проведення в Україні серйозних дискусій щодо співслужіння

|

Глава УГКЦ кардинал Гузар висловися за проведення широких і солідних дискусій між чотирма гілками Київської церкви щодо спільного служіння євхаристії, передає прес-секретаріат УГКЦ. „Мені видається, що тут є різні погляди, і треба би було з католицької та православної сторони на цю тему провести широкі дискусії, – продовжив Блаженніший Любомир. – Бажано, щоб дискусії проходили всередині Київської Церкви, в її чотирьох розколених гілках”.

А вже після цього, на думку Блаженнішого Любомира, ці напрацювання можна було б запропонувати для інших Церков, „бо це справа не тільки українців, її можна назвати всесвітньою, адже вона стосується природи Церкви та природи Таїнства Пресвятої Євхаристії”, – сказав на завершення Глава УГКЦ.

Тему спільного служіння Євхаристії кардинал Гузар підняв під час 11 Генеральної асамблеї синоду єпископів Католицької церкви, що зараз відбувається у Ватикані. Станом на сьогодні Кодекс канонів Східних церков забороняє спільне служіння Євхаристії з представниками традиційних некатолицьких церков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *