ОСТАННІ НОВИНИ

Тепло у помешканнях львів’ян з’явиться за три дні

|

Тепло у батареях житлових будинків Львова з ’явиться протягом найближчих трьох днів. Виконувач обов ’язки міського голови Львова Зеновій Сірик запевнив, що наразі у місті триває технологічне наповнення мереж. Щоправда, газу для виготовлення тепла вистачить лише на 10 днів.

За словами Зеновія Сірика, міська влада, зважаючи на погодні умови, вирішила розпочати опалювальний сезон та подавати тепло з тих лімітів газу, які теплопостачальники закупили для виготовлення гарячої води. Відтак керівник міста повідомив, що закупленого газу вистачить трохи більше ніж на тиждень.

„На цьому тижні ми плануємо укласти угоду з НАК „Нафтогаз” та перевести на його рахунок 2,7 мільйона гривень на поставку газу для виготовлення тепла”, – пояснив З.Сірик.

За його ж інформацією, тепло у Львові наразі мають всі заклади охорони здоров’я, окрім семи лікарень, де „Львівгаз” ще не встиг зняти пломби. Щодо закладів освіти, то найкращою є ситуація у Залізничному районі, де проблему з теплопостачаннам має лише СШ № 100 (її обслуговує приватна котельня). У Галицькому районі через аварію на водогоні тепло не має Академія друкарства, а у Личаківському районі з 18 шкіл, гріються 14.

На Сихові через аварію на теплових мережах, мерзне СШ № 80, у Шевченківському районі без тепла перебуває 57-ма школа, та у Франківському районі – школа №36 (там триває ремонт внутрішніх теплових мереж).

Щодо комунальних будинків, то З. Сірик повідомив, що тепло у першу чергу отримають ті, де немає боргів перед теплопостачальниками. А проблему відомчих будиків, міська влада планує вирішити укладенням прямих договорів з мешканцями. „Щодо цього питання ми почали працювати з кожним власником відомчого житла. На порядку денному „Галбуд”, а за ним – „Укрбуд”, – додав З. Сірик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *