ОСТАННІ НОВИНИ

КУН подаватиме в суд на прогресивних соціалістів та комуністів

|

Конгрес українських націоналістів має намір подати в суд на лідера Прогресивної соціалістичної партії України Наталію Вітренко та на Комуністичну партію України за події, що мали місце цієї суботи на Хрещатику під час святкування 63-ї річниці з дня створення УПА. Таке рішення було озвучене вчора, 16 жовтня, під час Свята національної ідеї біля пам’ятника Т.Шевченку у Львові.

Як повідомив Західній інформаційній корпорації голова секретаріату ЛОО Конгресу українських націоналістів Ігор Данилиха, сьогодні, 17 жовтня, відбудеться зібрання Проводу КУНу, на якому підніматимуть це питання. «Ганьба тим, хто у суботу на Хрещатику паплюжив історію»,—зазначив він.

У суботу на Хрещатику (Київ) низка організацій націоналістичного та національно-патріотичного спрямування святкували 63-ю річницю створення УПА. Зокрема, були присутні представника Народного руху України, партії «Пора», ветерани УПА. В той же час на Бессарабській площі зібралися учасники акції протесту проти реабілітації ОУН-УПА, організованої представниками ПСПУ Н.Вітренко. У колоні були прапори КПУ і російські триколори.

За повідомленнями інформагентств, провокації були з обох боків, але, в основному, відзначилися представники лівого блоку, називаючи ветеранів УПА «фашистами». Вони відібрали і поламали прапори в деяких представників ОУН-УПА, а згодом закидали їх курячими яйцями і пакетами з кефіром. Виникали і локальні сутички.

За даними правоохоронних органів, з боку націонал-патріотів в акціях взяло участь близько 3 тис. осіб, зі сторони комуністів і прогресивних соціалістів—близько 8 тис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *