ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Шевченка святкували Покрови та річницю УПА

|

На площі біля пам’ятника Т.Шевченку відбулися урочистості з нагоди свята Покрови Пречистої Богородиці. В урочистостях взяли участь голова Львівської обласної ради Михайло Сендак, заступник голови Львівської ОДА, голова Львівського обласного товариства «Просвіта» Ярослав Пітко, народний депутат України Ярослав Кендзьор, голова Львівського обласного братства вояків ОУН-УПА Олесь Гуменюк. Організувала захід Львівська обласна організація Українського реєстрового козацтва.

Під час урочистостей відбулось покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку та меморіальної дошки генералу Чупринці, Євгену Коновальцю та полковнику Василю Гасину, повідомляє ЗІК.

М.Сендак привітав ветеранів національно-визвольної війни зі святом Покрови Пречистої Богородиці та 63-річчям УПА, яке святкують щороку 14 жовтня. «УПА вкрила себе невмирущою славою захисниці української нації. Це була армія народу, який послав у її ряди своїх кращих синів та дочок. УПА, як раніше козацтво, воювало за здійснення мрій багатьох українців – створення незалежної української держави. Історія не знає аналогу нашій УПА. Будучи недержавною армією, вона зуміла одночасно вести боротьбу з двома найжорсткішими окупантами – більшовицькою Росією та нацистською Німеччиною. Дорого коштувала ветеранам УПА наша воля. Лише у Львівській області більшовицьким окупаційним режимом було репресовано понад півмільйона осіб, у тому числі 60 тисяч ув’язнено, 420 тисяч виселено з України, кілька десятків тисяч – було вбито та замордовано під час варварських облав, допитів та інших каральних акцій», – наголосив Михайло Сендак.

У своєму вітальному слові Я.Кендзьор наголосив на тому, що зараз на часі ламати стереотипи на Сході та Півдні України про бандерівців та націоналістів. «Потрібно, щоб за державний кошт учнів тамтешніх шкіл возили до нас – на Захід України, зокрема – на Галичину, де б вони могли власними очима побачити місця-катівні, де енкаведисти мордували наших людей, а також відвідати музеї. Тоді у них зміниться таке негативне ставлення до героїв України», – сказав нардеп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *