ОСТАННІ НОВИНИ

Громадський форум порятунку Львова закликає контролювати і мера, і депутатів

|

За підсумками засідання Громадського форуму порятунку Львова був прийнятий меморандум. Подаємо його текст повністю.

«Криза міської влади, яка виникла із ігнорування проблем міста та громади мером Львова Любомиром Буняком не повинна подаватися громадськості як завершений етап. Тому саме сьогодні не можна дозволити забути ані громаді, ані міським депутатам ті причини, які були стимулятором до такого кризового стану у місті.

Звичайно, на сьогодні, мабуть, не залишилося жодного осередку (часточки) об’єднання громадян, які б не постраждали від безвідповідального ставлення пана Буняка до своїх обов’язків на посаді міського голови. Однак Львів, навіть після такої травми, повинен функціонувати та працювати і у звичайному режимі.

Для того, аби це стало можливим, міська рада у найкоротші строки повинна прозоро та відповідально сформувати новий антикризовий та не заангажований у політиці виконком з числа професіоналів, які користуються авторитетом серед громади Львова. Саме цей виконком повинен взяти на себе відповідальність за стан справ у місті.

Також для запобігання подібних прикрих прецедентів у майбутньому Громадський форум порятунку Львова пропонує створити належним чином громадський контроль над органами місцевого самоврядування. А саме:

1.Зеновію Сірику, в.о. міського голови, – У найкоротші терміни створити при в.о. міського голови Громадську дорадчо-консультаційну колегію.

2. Депутатам міської ради – Розробити та впровадити механізм впливу громади на дії місцевої влади (як на дії депутатів, так і на дії мера), задля того, щоб подібна ситуація більше ніколи не повторилася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *