ОСТАННІ НОВИНИ

Біля обласного УВС роздуплювались

|

У Львові на площі біля пам’ятника Юрію Змієборцю, що навпроти обласного управління міліції, представники різних громадських та політичних організацій влаштували акцію-перформенс, яка, за задумом організаторів, спрямована на подолання суперечностей у суспільстві. Розкуті молоді люди, учасники акції, а їх на площі було не більше десятка чоловік, обрали собі девіз «Роздуплись!» Протестанти стверджують, що ця акція є продовженням іншої – «Старе болото у нових баночках».

Активіст Марко-Валерій Зброжик-Ланиця повідомив ЗІКу, що головна вимога протестантів – повна реабілітація Сергія Гальчика, який відсидів за участь у акції «Україна без Кучми». «Луценко був у перших рядах «України без Кучми», але зараз він міністр, а деякі люди мають тавро політв’язня. Це несправедливо. Луценко, як міністр, мав про них подбати, організувавши справжнє розслідування», – зазначив М.-В. Зброжик-Ланиця.

Учасники акції розмахували різнокольоровими прапорами, демонструючи в такий спосіб свою аполітичність. «В принципі, від влади ми не очікуємо жодної реакції. Наш сьогоднішній виступ – своєрідне послання чиновникам, що суспільство не спить і стежить за їхніми кроками. Якщо виникне потреба, ми зможемо зібрати до півтисячі осіб, які, до речі, брали участь у революції на Майдані і влаштувати революцію в окремо взятому місті», – наголосив молодіжний ватажок і заспокоїв, що наразі нічого такого не готується.

«Пам’ятник треба однозначно замінити, бо часи змінюють, і сьогодні монумент має символізувати єднання міліції і народу. Поки що тут невідомо що», – зауважив учасник акції Віталій Ілик.

Він стверджує, що влада цинічно перекреслила всі ідеали Майдану. «Якщо пам’ятник залишити в нинішньому вигляді, то треба ясно розтлумачити образи сюжету. Скажімо, на нашу думку, змій – це Юрій Луценко, який, як бачимо тепер, хоче бути міністром в кількох урядах, кінь – це, звичайно, народ, тобто, ми з вами. На роль Юрія Змієборця ми пропонуємо Юлію Тимошенко, яка вб’є Луценка, звісно, політично», – додав Віталій Ілик.

До речі, нещодавно ьіля цього ж пам`ятника “роздуплився” п`яний водій, який в`їхав на своєму авто в його постамент, зламавши при цьому обидві ноги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *