ОСТАННІ НОВИНИ

Верблянська Матір Божа допомогатиме постраждалим від військових місцевим дітям

|

Близько 300 дітей з батьками взяли сьогодні участь у відкриттіфігури Матері Божої у селіВербляни Яворівського району. Пам`ятник встановлено, щоб постраждалі у «верблянській трагедії» діти могли тут помолитися за своє здоров’я. Оскільки і Міністерство оборони України, і Міністерство охорони здоров’я України відкидають, що діти захворіли через проведення військових навчань на Яворівському полігоні, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Яворівському районі.

Натомість за словами головного лікаря Яворівського району Мілі Марків, діти й надалі перебувають на лікарняному обліку, оскільки в них виявлено захворювання невідомої етіології. А голова Яворівської РДА Ростислав Новоженець заявив: «Мені не потрібно жодної політики, а треба щоб ці діти одужали».

Батьки вимагають від Міністерства оборони України попереджати їх про шкідливість навчань, які проводять на Яворівському полігоні.

Увересні 2003 рокуна Яворівському полігоні відбувалися спільні українсько-італійські навчання “Прикарпаття-2003”, після яких у 148 місцевих дітей виявлені гострі респіраторні захворювання. У стані середньої важкості було госпіталізовано 19 дітей, яким поставлено діагнози бронхіт і фаринготрахеїт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *