ОСТАННІ НОВИНИ

Гудима перейнявся проблемами „Львівсільмашу”

|

Колектив „Львівсільмашу” доручив народному депутатові України, заступникові голови УНП Олексі Гудимі представляти інтереси працівників заводу в державних та судових установах всіх рівнів у справі відновлення виробництва, збереження робочих місць та забезпечення належного рівня заробітньої плати, повідомила пре-служба УНП.

Відповідну угоду було підписано під час зустрічі з трудовим колективом, у якій взяли участь понад 350 працівників підприємства. Найближим часом Олекса Гудима зустрінеться з прем’єр-міністром Юрієм Єхануровим. Олекса Гудима, від імені колективу, вимагатиме доручити профільним міністрам взяти під особистий контроль ситуацію на заводі.

Юридичну підтримку колективу на громадських засадах надає фірма „Правосвіт”. Директор „Правосвіту” Володимир Гірняк зазначає: „З проблем „Львівсільмашу” вивчено достатньо документів, зроблено чимало депутатських запитів. Реальні зрушення у справі сталися після втручання Олекси Гудими та його зустрічі з працівниками. З’ясовано, що з серпня 2004 року до вересня 2005 року борг підприємства зріс з 9 млн. грн до 17 млн. грн., тобто санація була неефективною. Позитивних змін не відбулося також після нещодавньої зміни керуючого. На сьогодні першочерговим кроком є повернення розпорядження держави 50% плюс 1 акції. Ми домагаємося інвертаризації та оцінки майна. Ми також вимагатимемо на підставі публічного конкурсу знайти серйозного інвестора, який зможе погасити борги і відновити виробництво. Сьогодні все вказує на те, що актуальний німецький інвестор не може вирішити проблеми підприємства. Проблема заводу – велика соціальна проблема міста. Адже з 600 працівників, реально забезпечені роботою тільки 300 осіб. За нашими ж підрахунками, на заводі могли б знайти роботу від 2.5 тис. до 3 тис. чоловік.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *