ОСТАННІ НОВИНИ

„ПОРА!” засуджує "ПОРУ" за Че Гевару

|

Львівська обласна громадська організація «ПОРА!» заявила про своє відмежування від меморандуму Молодіжної організації Соціалістичної Партії України та новоявленої ЛМУ ГК «Пора» про використання образу Че Гевари. Про це повідомив прес-центр ЛГО „ПОРА!”. Подаємо текст заяви повністю:

„24 вересня 2005 р. молодіжка Соціалістичної партії та новоявлений координатор ЛМО ГК „ПОРА” О.Сорочкін підписали т.зв. „Меморандум про спільне використання образу Че Гевари”.

Львівська „ПОРА!” засуджує подібні спроби ПР-у особи Олега Сорочкіна, який не має жодного морального права використовувати ім’я ПОРИ для будь-яких заяв, адже сам він не мав і не має жодного відношення до Громадянської кампанії „ПОРА!”, яка діяла у 2004 році, ані до її правонаступника —громадської організації ПОРА!, зокрема Львівського осередку.

Але, за інерцією (присвоївши щось одне, легко перейти до іншого) він разом із молодими соціалістами вирішив оголосити про використання бренду „Че Гевари”, який, очевидно, є інтелектуальним напрацюванням цих двох організацій-фантомів. Додатково оголосивши (вже без соціалістів), що „Че Гевара є послідовником Степана Бандери, тому ми вважаємо, що цей символ є безпосередньо пов’язаний з Україною”

Це свідчить про „глибокі” знання зі світової історії та політології, адже спроба поєднати ультраправого націоналістичного політика Степана Бандери з ультралівим комуністичний діячем Че Геварою, м’яко кажучи, дивує.

Висловлюємо також щирі співчуття світлій пам’яті Ернесто Че Гевари, який, очевидно, перевернувся в могилі з нагоди приватизації його імені. Нам щиро шкода, що ім’я борця з буржуазією та приватною власністю „приватизовують” ділки від політики, та ще такі, котрі декларують підтримку приватного підприємництва, ринкових механізмів в економіці та ряд інших цінностей, які не входили в політичну платформу кубинського революціонера.

Львівська „ПОРА!” засуджує спроби спекуляції на ідеалах революції осіб, котрі не були активістами кампанії і не мають морального права компрометувати позицію сотень молодих львів’ян, які боролися за ідеали, а не за політичні пост-революційні спекуляції”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *