ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські архівісти пікетували конференцію за участі голови Держкомархівів

|

Учора, 24 вересня, архівісти та науковці Львова пікетували готель «Гетьман», де на міжнародній українсько-російській конференції перебував голова Державного комітету архівів України Геннадій Боряк, – повідомив Західну інформаційну корпорацію один із учасників пікету, директор Центру досліджень визвольного руху, член правління ВГО «Пора» Володимир Вятрович.

За словами В.Вятровича, у Львові в готелі «Гетьман» відбулася міжнародна українсько-російська конференція архівістів. «На жаль, інформацію про цю конференцію не поширили і дуже мало хто про неї знав. Зокрема, з львівських архівістів ніхто до конференції не був долучений. Присутнім на конференції були голова Деркомжархівів України Геннадій Боряк. Зважаючи на його присутність, 20 представників громадськості Львова, зокрема – архівісти та науковці Львова—зібралися пікет біля приміщення готелю з вимогою розслідувати справу щодо «загублених» документів з архівних сховищ Львова», – розповів член правління ВГО «Пора».

Представники пікету виступили перед учасниками конференції, подали свою заяву та оголосили про початок акцій протесту, закликали наукову громадськість приєднуватися до них, вимагаючи правдивого розслідування цієї справи. Пікетувальники вимагали, аби людей, які не причетні до цієї справи, не притягали до кримінальної відповідальності, що зараз має місце. З їх слів, саме ті працівники архіву, котрі підняли цю справу, зробили довкола неї розголос, стали мішенню №1 для правоохоронних органів.

«Дуже цікава реакція була з боку Геннадія Боряка, котрий, вийшовши на вулицю до пікетувальників і нічого до них не сказавши, почав їх фотографувати. Більше того, коли ми підійшли до готелю, то спочатку нас намагалися не впустити на конференцію. Але коли ми звернулися з такою вимогою до оргкомітету і заявили, що хочемо виголосити свою заяву, через півгодини нам було надано слово», – наголосив В.Вятрович.

Архівісти та науковці мають намір створити комітет протесту, який найближчим часом заявить про своє існування і подальші дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *