ОСТАННІ НОВИНИ

Марчак погрожує міській раді судовим позовом

|

Директор міського комунального підприємства „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак сьогодні на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради заявив, що подаватиме на міську раду в суд, якщо на найближчому засіданні не буде затверджена сума компенсації збиткових тарифів на теплоносії.

За його словами, першого жовтня розпочинається договірна кампанія із закупівлі газу і, якщо усі фінансові питання не будуть вирішені протягом цих днів, підприємство не встигне укласти угоди та вчасно розпочати опалювальний сезон.

„З першого січня діє ЗУ „Про компенсацію різниці в тарифах”. Тобто, якщо виконком затверджує збитковий тариф, він повинен закласти в міському бюджеті суму компенсації. У нас має бути тариф 86 гривень, а затверджений 76 гривень, тобто 10 гривень виконком повинен компенсувати. Скоро перше жовтня, а жодної гривні компенсації не поступило. Для того, щоб це зробти, повинні внести зміни в міський бюджет, які може затвердити тільки сесія міської ради” – пояснив І.Марчак.

За його словами, сума компенсації для обох комунальних теплопостачальних підприємств міста сумарно складає 7,5 мільйона гривень, для „Львівтеплоенерго” – 5,6 мільйона гривень, для „Залізничнетеплоенерго” – 1,9 мільйона гривень. „Якщо б це питання було вирішено сьогодні, то я міг би ствердно сказати, що першого жовтня ми починаємо опалювальницй сезон”, – додав директор „Львівтеплоенерго”.

Водночас він повідомив, що сумнівається у вчасному початку опалювального сезону, оскільки управління фінансів міської ради пропонує до розгляду на сесії тільки половину суми. „Я не бачу гарантії, що відшкодування відбудеться на рівні сто відсотків і що ми нормально заключимо угоди та без проблем увійдемо в опалювальний сезон”, – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *