ОСТАННІ НОВИНИ

ЗахОК проти будівництва сміттєпереробного заводу на території Яворівського полігону

|

Будівництво на території Яворівського полігону сміттєпереробного заводу зробить неможливим проведення там навчальних стрільб та усіх міжнародних навчань. Про це сьогодні заявив командувач військ Західного оперативного командування Михайло Куцин.

„ Площа Яворівського полігону становить 36 тисяч гектарів , 5 тисяч з яких є природним заповідником , а решта активно використовується для тактичних навчань , — наголосив пан Куцин . – Якщо за 300 метрів від розташування пунктів навчань буде стояти сміттєпереробний завод , то як це буде виглядати в очах іноземців ?”.

На Яворівському полігоні щороку відбуваються міжнародні навчання — „Щит миру”. цього літа на полігоні також відбувалися навчання „Кооператив Бест Ефорт 2005”. За даними схеми, надісланої першим заступником голови Львівської ОДА Мирославом Сеником Михайлу Куцину, сміттєпереробний завод мав би розташовуватись за 300 метрів від оглядового майданчика „бліндаж Нєдєліна” — одного із статегічних пунктів для навчальних артилерійських стрільб.

Натомість депутат міської ради, голова постійної комісії з природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради Мирон Колодко вважає ідею побудови на Яворівському полігоні сміттєпереробного заводу „відвертою аферою”.

„Мені не зрозуміло, чому, вирішуючи питання розташування та суб’єкта виконання побудови сміттєпереробного заводу, не було відкритого обговорення за участю місцевої влади Яворівщини та тендеру, — розповівдепутат міськради, — складається враження, що хтось таки зацікавлений у тому, щоб на території Національного парку вела роботи маловідома французька фірма”.

Як повідомив голова Яворівської районної ради Іван Карпа, будівництво сміттєпереробного заводу на Яворівському полігоні стало для нього новиною, про яку він довідався зі ЗМІ. За його словами ані обласна, ані міська влада Львова з керівництвом Яворівського району будівництва такого об’єкту не обговорювала, повідомляє «Гал- info » .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *