ОСТАННІ НОВИНИ

Вірні УГКЦ погрожують перекриттям залізниці в Сколівському районі

|

У неділю, 25 вересня, греко-католики Верхньої Стинави Сколівського району планують перекрити залізницю в напрямку Чопу, вимагаючи почергових богослужінь у місцевій церкві. З цього приводу Єпарх Стрийський Владика Юліян Гбур зустрівся з головою Стрийської РДА Михайлом Василишином – повідомив канцлер Стрийської єпархії отець Тарас Пошивак.

Неодноразово вище духовенство намагалося примирити селян щодо відвідування церкви, яку фактично збудували греко-католики. Зокрема, владика Юліян Гбур на одній з попередніх зустрічей з громадами запропонував греко-католикам збудувати новий храм.

Зараз йдуть напрацювання щодо залучення коштів на будівництво, уже погоджено проект. Греко-католицька громада наполягає, що доцільним буде отримати від православних певну компенсацію за вже існуючу церкву. Однак владика автокефальної православної церкви Макарій не прибув на обговорення критичної ситуації. Інтереси православних села Верхньої Стинави відстоював декан православної церкви Моршина, отець Йосип та місцевий священик. Зустріч пройшла безрезультатно.

Владика Юліян Гбур має на меті днями виїхати у Верхню Стинаву і попросити греко-католиків не вдаватися до таких радикальних дій, а також не залучати до цього ще й мешканців трьох сусідніх сіл, де переважають греко-католики, передає Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *