ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія облради стежить за судовим розглядом виборчих правопорушень

|

У Городоцькому районному суді учора відбулось судове слухання кримінальної справи щодо правопорушень на виборах Президента України в листопаді 2004 року (виборчий округ №125). Обвинувачені – тодішній начальник Миколаївської ОДПІ та його заступник, які, за свідченням потерпілих, змушували підлеглих збирати відкріпні талони перед другим туром голосування 21 листопада. Про це повідомила прес-служба облради.

На слуханні були присутні депутати облради Михайло Ваврин, Олег Канівець, Остап Федоришин, Іван Куп’як та Ярослав Коржинський. Свідком у справі є також депутат облради Роман Сколоздра, тоді – довірена особа кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

Потерпілі у справі підтвердили, що 13 листопада 2004 року відбулась оперативна нарада, на якій начальник начальник податкової служби Миколаївського району та його заступник, начальник податкової міліції, наказали підлеглим забезпечити по одному спостерігачу від Партії регіонів, а ткож подати списки осіб, які здадуть відкріпні талони (по п’ять кожний).

Кримінальна справа передбачає обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України. Це ч.2 ст.157 “про перешкоджання у здійсненні виборчого права”, що передбачає позбавлення волі строком на 3-5 років; ч.3 ст.364 – “зловживання владою або службовим становищем”, яка передбачає позбавлення волі строком від 5 до 12 років із конфіскацією майна та забороною займати державні посади протягом чотирьох років та ч.3 ст. 365 “про перевищення влади або службових повноважень”, покарання – позбавлення волі терміном 7-10 років.

Тимчасова комісія облради із розслідування порушень виборчого законодавства на своїх засіданнях вже розглядала цю справу, як й інші факти виборчих правопорушень.

“Я вважаю за свій обов’язок контролювати завершення судових розглядів та винесення вироків винним. На превеликий жаль у фальсифікацію виборів були втягнені не тільки податкові служби, а й органи міліції та інші держустанови. Проте до суду дійшли лише окремі справи. Частина виконавців ще й досі працює в цих органах. Прикро, що до організаторів та замовників незаконних дій держава так і не дісталась. Покарання понесуть лише окремі виконавці. Хочеться вірити, що у мабутніх виборчих кампаніях у нас не буде таких ганебних випадків і влада не буде використовувати адмінресурс”, – прокоментував голова комісії Михайло Ваврин.

Судове слідство у справі триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *