ОСТАННІ НОВИНИ

Комуністи перейнялися ностальгією за "золотим вереснем" 39-го

|

Сьогодні, 16 вересне, вперше у Львові відбулася науково-практична конференція «Золотий вересень 1939» присвячена 66-й річниці возз’єднання Західноукраїнських земель в «єдину українську соціалістичну радянську державу».

Участь в роботі конференції, яка була організована Львівським обласним та міським комітетами Комуністичної партії України, взяли 50 делегатів, які представляли обласні організації Комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни, організації ветеранів Збройних Сил, Міжнародну українську спілку учасників війни, Комуністичну партію України.

За словами організаторів конференції, її метою було «довести до населення історичну правду про події вересня 1939 року, коли відбулося возз’єднання західноукраїнських земель в єдину українську соціалістичну радянську державу».

Делегати конференції одноголосно підтримали Декларацію народних зборів Західної України, яка була ухвалена 26 – 28 жовтня 1939 року, що «вся влада на Західній Україні повинна належати трудящим міста і села в особі Рад депутатів трудящих».

Як наголосив перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк «нинішня влада за 14 років втратила всі здобутки, які були зроблені за період радянської влади, а тому єдино правильним виходом з кризи є передача реальної влади Радам, а не РДА, та оголошення імпічменту Президенту Віктору Ющенку».

У контексті виборчої кампанії 2006 року, учасники конференції ухвалили Рішення в якому закликають мешканців Львівщини «не стати знову співучасниками виконання не нашої волі і не нашого вибору!», повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *