ОСТАННІ НОВИНИ

СПУ провела мітинг-реквієм пам’яті Гії Гонгадзе

|

Понад двісті осіб прийшли до пам’ятника Шевеченку на мітинг-реквієм, присвячений пам’яті зниклого п’ять років тому журналіста Георгія Гонгадзе. Мітинг розпочався хвилиною мовчання та співом хору.

На мітинг прибули мати журналіста Леся і його бабця Руф, яка прибула з Грузії до Львова. У виступі бабця сказала, що вона дуже вдячна українцям за таку високу оцінку її онука, що вона гордиться своїм онуком, але хоче, щоби більше таких випадків не було і журналісти могли вільно висловлювати свою думку.

Натомість Леся Гонгадзе у виступі зазначила, що її незадовльняє та експертиза, що її проводила у Німеччині Генпрокуратура і вона про це сказала слідчому. Вона вважає, що розслідування справи затягується спеціально, бо такі вказівки дають прокурорам зверху.

Натомість секретар львіського обкому СПУ євген Таліпов чітко заявив, що “вбивство Гонгадзе здійснив Кучма зі своїми опричниками” і що до нього причетний теперішній спікер Володимир Литвин, який у той час очолював президентську адміністрацію. Є.Таліпов також повідомив, що сьогодні міській та обласній владі були передані вимоги щодо уваічнення пам’яті Георгія Гонгадзеу Львові. Зокрема, він сказав, що незабаром буде розглядатися пропозиця про перейменування однієї з вулиць міста на вулицю імені Гонгадзе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *