ОСТАННІ НОВИНИ

"Руська культура" у Львові

|

Перший офіс Всеукраїнського благодійного фонду «Руська культура» відкрито сьогодні у Львові.Ініціатором його створення виступив депутат Державної думи Росії Олександр Лєбєдєв. Фонд функціонуватиме на громадські пожертви.

«Ініціаторами створення фонду виступили 17 областей України. Однією з причин того, що Фонд ми відкриваємо саме у Львові, стало те, що на Сході України працює багато російських товариств, у Львові – ні.

Фонд називається «руським» саме через те, що у нас спільна культура – руська культура. Основним своїм завданням ми вважаємо роботу, направлену на збереження в Україні шкіл з викладанням російською мовою, а також боротьба з можливими проявами національної нетерпимості шляхом створення єдиного культурного простору на території України і Росії, організації участі українських школярів (насамперед російськомовних) в загальноосвітніх і спеціальних програмах Росії.

Ми отримали підручники з історії Росії, які передамо у львівські російські школи», – повідомив під час відкриття Фонду його голова Валерій Васильєв.

Всеукраїнський благодійний фонд «Руська культура» зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 серпня 2005 року.

У Львові є 5 російських шкіл і одна мішана україно-російська школа .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *