ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник теж зустрівся з французьким сміттярем

|

Перший заступник голови ОДА Мирослав Сеник зустрівся сьогодні з французьким підприємцем Франсісом Пізорно аби обговорити наміри спорудити у місті Львові сміттєпереробний завод. У зустрічі взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Ольга Худюк та заступник міського голови Львова Ігор Базарник, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Французька компанія „Груп Пізорно Онверно” працює в галузі збереження навколишнього середовища уже близько 30 років. Крім Франції, компанія успішно працює в Марокко і Чехії, її штат налічує близько 5 000 працівників. Своє бажання працювати в Україні Франсіс Пізорно пояснив тим, що фінансові прогнози фахівців свідчать про інвестиційну привабливість України і її не кінця розкритий економічний потенціал.

Аналізуючи ситуацію з утилізацією сміття у Львові,Пізорно назвав її такою, що не відповідає належному рівню, але загалом не набагато гіршою від аналогічної ситуації в Європі. Підприємець наголосив на необхідності розвитку сортувальної платформи для утилізації сміття.

Мирослав Сеник пообіцяв Франсісо Пізорно всесторонню підтримку обласної адміністрації в реалізації проекту будівництва сміттєпереробного заводу, зокрема у виборі земельної ділянки, отриманні дозволів та ін. “Ми захищатимемо кожну інвестицію, що прийде до Львова”, – сказав перший заступник керівника області.

Передбачається, що французька сторона протягом кількох місяців вивчить ситуацію щодо можливості побудови нового сміттєпереробного заводу та у листопаді цього року представить технічні та фінансові розрахунки. Вже сьогодні до Львова прибув інженер компанії „Груп Пізорно Онверно” щоб розпочати дослідження території.

Учораміський голова Львова Любомир Буняк таФрансіс Пізорно підписали протокол про наміри будівництва сміттєпереробного заводу між Львівською міською радою та французькою компанією „Груп Пізорно Онверно”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *