ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєпереробний завод у Львові хочуть будувати французи

|

Протокол про наміри будівництва сміттєпереробного заводу було підписано сьогодні між Львівською міською радою та французькою компанією „Груп Пізорно Онверно”. Протокол підписали міський голова Львова Любомир Буняк та президент компанії Франціск Пізорно.

Передбачається, що французька сторона протягом кількох місяців вивчить ситуацію у можливості побудови нового сміттєпереробного заводу та у листопаді цього року представить технічні та фінансові розрахунки. „У разі, якщо пропозиції французів буде прийнято, то будівництво сміттєпереробного заводу може розпочатися уже на початку наступного року” – повідомив перший заступник міського голови Василь Кравців.

Франціск Пізорно не повідомив у яку суму обійдеться будівництво, сказавши, що назве її після вивчення ситуації. Але, як повідомив Василь Кравців, французи готові інвестувати серйозні кошти в будівництво свого підприємства.

Зараз розглядається два варіанта місця, де може бути споруджений сміттєпереробний завод. Менш вірогідним є варіант на ТЕЦ-2. Як повідомив В.Кравців площі цього підприємства є замалими для будівництва сучасного заводу. Атакож розглядається територія Яворівського полігону, де уже знайдено місце, яке підходить за геологічними та гідрологічними характеристиками.

„Я з величезним задоволенням вислухав ваші пропозиції. Вирішення цієї проблеми буде величезним вкладом не лише у проблеми Львова, а й всього регіону. Бо вона тісно пов’язана з екологічною ситуацією на Львівщині” – заявив Любомир Буняк.

Французька фірма уже протягом 30-ти років займається винятково екологічними проблемами, в тому числі пов ’язаними з чистотою міста. Подібні заводи вона будувала на території Франції, Марокко та Індонезії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *