ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник ГУ МНС у Львівській області попереджає львів’ян про небезпеку виникнення пожеж

|

Начальник Головного управління МНС України в Львівській області Сергій Дмитровський звернувся до мешканців Львівщини з приводу загостреної ситуації з пожежами на території області. „За прогнозами Гідрометеоцентру найближчими днями на території області зберігатиметься суха, спекотна погода, що сприятиме виникненню пожеж торфополів, чагарників та лісових масивів” – йдеться у зверненні.

С.Дмитровський нагадав львів’янам про небезпеку здоров’ю та навколишньому середовищу, яку завдає випалювання сміття та побутових відходів. За його словами, ця проблема є особливо актуальною для мікрорайонів Левандівка та Рясне, де щорічні пожежі чагарників та покладів торфу відбуваються саме через спалювання сміття.

„Багато хто з вас вирушить на відпочинок до лісових смуг або ж на присадибні ділянки. Тому закликаю вас бути вкрай обережними у поводженні з вогнем, не залишати вогнища без нагляду, а по можливості – утриматися від розпалювання багать в лісах, поблизу торфополів, сухих чагарників та трави. На сьогоднішній день відбувається горіння покладів торфу поблизу с. Середпільці Радехівського району. Площа горіння складає близько 2,5 га окремими осередками. Причина горіння – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Протягом минулої доби підрозділам пожежно-рятувальної служби МНС вдалося ліквідувати осередки горіння на площі близько 1 гектару. Сьогодні гасіння торфополя продовжується.

На жаль, проблема львівських торфовищ стала вже майже хронічною. Кожного року, коли настає спека, вона загострюється з новою силою. Мешканці прилеглих до торфовищ мікрорайонів потерпають від смогу. Причина полягає передусім у специфіці горіння торфу. Адже поле із покладами природного палива дуже важко загасити повністю. Навіть коли ззовні вогонь приборкано, на глибині кількох метрів, цілком імовірно, продовжується тління, яке за короткий час може перетворитися на нову пожежу. Отже, роботи вогнеборцям тут вистачить ще надовго” – йдеться у зверненні С.Дмитровського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *