ОСТАННІ НОВИНИ

На посаду директора філармонії ЛОДА пропонує „нейтрального” Сивохіпа

|

Облдержадміністрація після консультацій з представниками громадськості та музичної еліти запропонувала схему вирішення конфлікту у Львівській обласній філармонії. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції у філармонії заступник голови ЛОДА Тарас Батенко.

„Протягом останніх днів ми посилено шукали компромісного рішення, і, здається, знайшли. Компроміс полягає у тому, що до керівництва філармонією має прийти людина з-поза меж філармонії, незадіяна у конфлікті” – заявив Батенко.

За його словами, ця людина має не лише погасити конфлікт, а й здійснити реорганізацію управління філармонією, стабілізувати творчий колектив, провівши конкурс на заміщення посад в симфонічному оркестрі.

У якості потенційного нового директора філармонії Тарас Батенко представив Володимира Сивохіпа – відповідального секретаря обласної організації Спілки композиторів України, директора музичного фестивалю „Контрасти”.

Як заявив диригент Національного симфонічного оркестру України Віктор Плоскина, який представляв на прес-конференції музичну громадськість: „Ситуація у Львівській філармонії є ненормальною. Потрібно знайти консенсус між членами колективу, і я переконаний, що Сивохіп його знайде”.

Володимир Сивохіп пообіцяв провести за два місяці повну творчу переатестацію колективу та реорганізувати структуру філармонії. „Третина працівників філармонії – це відвертий баласт, люди, які приходять раз у місяць за зарплатою” – заявив він. Також він пообіцяв піддати серйозному юридичному аналізу усі прийняті за останній час накази колишніх директорів, для чого готовий навіть за власний кошт найняти юристів.

Сивохіп, однак, поставив можливість свого призначення на посаду директора філармонії у залежність від розв’язання юридичної колізії зі своїми попередниками. Станом на сьогоднішній день філармонія має фактично двох законних директорів – Сергія Бурка та Ореста Барана. Обидва вони звільнені з роботи наказами управління культури, проте накази не вступили в законну силу, позаяк обоє перебувають на лікарняному. «Заяву на прийом на роботу я напишу лише тоді, коли і Бурко, і Баран законно припинять свої повноваження» – заявив Сивохіп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *