ОСТАННІ НОВИНИ

Прес-секретар Президента заявляє, що Стецьків сам попросився з НТКУ

|

Прес-секретар президента Ірина Геращенко закликає “припинити спекуляції” навколо відставки Тараса Стецьківа з посади керівника НТКУ. “Це, на мою думку, буде чесно з боку самого Тараса. І в першу чергу по відношенню до Президента Ющенка, який підтримував усі важливі починання Стецьківа”, йдеться в її заяві, переданій в “Українську правду”.

Прес-секретар президента наголошує, що Стецьків ще в липні заявив про своє рішення повернутися у політику і розповів про свої політичні плани, пов`язані з парламентською кампанією та міськими виборами, і попросив про зустріч з президентом.

Перед зустріччю з президентом Стецьків, за словами Геращенко, “дуже запально розповів про реформування телекомпанії, висловив впевненість, що його команда продовжить розпочату справу, назвав прізвище людини, яку бачить своїм наступником ( до речі, це було не прізвище Андрія Шевченка) і ще раз підкреслив, що не хоче залишати парламент”.

Водночас після зустрічі з президентом Стецьків просив не оголошувати про свій намір повернутися в політику, оскільки “мав закінчити певний етап розпочатої реформи, укласти угоду з “Євроньюз” і хотів сам про все поговорити з колективом”.

“Коли Тарас 5 вересня зайшов до мене на хвилинку і сказав, що написав заяву, я, як ми й домовлялися, повідомила журналістам, що це не стало для президента несподіванкою і що відставку буде прийнято за кілька днів. І тому мене щиро здивувала дещо інша мотивація Тараса, яку він виклав у своєму коментарі”, – зазначає прес-секретар президента.

На її думку, тут “знову переміг Стецьків-політик”. “Адже піти у відставку , аби зберегти мандат і напередодні виборів 2006 року зайнятися активною політикою – це відповідає дійсності, але нецікаво. А от піти під гаслом борця за Громадське телебачення – це яскраво і запам`ятається надовго”, – вважає Геращенко.

Вона ще раз підкреслила, що президент – за створення громадського телебачення, але вважає, що перед цим треба все прорахувати.

“Сьогодні дехто пропонує президентові не підписувати заяву, тим самим продемонструвати готовність до створення Громадського телебачення. При всій повазі до роботи, яку провів Тарас, все ж таки я переконана, що Громадське телебачення в Україні буде за будь-якої погоди. Тарас, якщо він дійсно хоче докластися до його створення, повинен визначитися – чи здає він мандат, чи залишається у парламенті. Це повинно бути виключно його рішення, аби ніхто не зміг говорити, що президент знову не вирішує проблему сумісників”, – сказала прес-секретар президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *