ОСТАННІ НОВИНИ

Порушено кримінальну справу за незаконне відшкодування ПДВ в сумі 5 мільйонів гривень

|

Прокуратурою Львова порушено кримінальну справу за фактом розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах та службового підроблення службовими особами ряду товариств з обмеженою відповідальністю та приватних підприємств та структурних підрозділів ДПІ у місті Львові за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України.

Встановлено, що службові особи зазначених товариств та приватних підприємств за попередньою змовою із службовими особами ДПІ у місті Львові, з метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом безпідставного відшкодування податку на додану вартість, в період 2003 – 2004 років виготовили завідомо недостовірні документи бухгалтерського обліку щодо укладення неіснуючих угод купівлі-продажу партій борошна. В подальшому ці документи подали у структурні підрозділи ДПІ у м.Львові, останні в свою чергу виготовили та подали в органи Державного казначейства м.Львова необгрунтовані висновки про підставність відшкодування сум з державного бюджету. В результаті цього, “бізнесмени” отримали на свої банківські рахунки в якості відшкодування ПДВ грошові кошти в сумі понад 5 млн.грн.

Окрім цього, відносно одного із зазначених підприємців гр. Х. прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України. Як з”ясувалось, вказаний бізнесмен в період 2003 року шляхом виготовлення неправдивих документів та внесення недостовірних даних в офіційні документи вчинив розкрадання бюджетних коштів на загальну суму близько півтора мільйона гривень.

Постановою Галицького районного суду м.Львова від 19.08.2005 року гр. Х. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство у кримінальній справі триває, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *