ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник виступив співорганізатором молодіжного форуму "Південь-Захід"

|

Голова Миколаївської облдержадміністрації, лідер обласної організації партії “Народний Союз Наша Україна” Олександр Садиков сьогодні на прес-конференції у Києві проанонсував ініційований ним Перший Міжрегіональний молодіжний форум Південь – Захід: “Нас не роз`єднати!”. Форум відбудеться 9 – 11 вересня в курортному селищі Коблево на Миколаївщині. Він буде проведений у рамках Програми дій Миколаївської обласної держадміністрації “Нова влада – нові можливості громадян”, повідомляє прес-служба НСНУ.

Як повідомив Олександр Садиков, співорганізаторами Форуму є ще три “помаранчеві губернатори”: голова Львівської облдержадміністрації, керівник регіональної організації НСНУ Петро Олійник, голова Івано-Франківської облдержадміністрації, член Ради НСНУ Роман Ткач та закарпатський губернатор, лідер обласного партійного осередку Віктор Балога (на прес-конференції був його представник – начальник управління облдержадміністрації з питань євроінтеграції, туризму та курортів Олександр Марченко).

Разом з тим, Олександр Садиков наголосив, що акція не матиме якогось конкретного політичного забарвлення, її завдання – внести вклад у справу об`єднання всього народу України.

“Ми маємо свіжі історичні приклади спроб розколу українського суспільства, коли українців намагалися поділити на східних і західних, російсько- та україномовних, на проамериканських чи проросійських, зрештою, православних та католиків. Деякі аналітики вказують на можливість використання карти протиставлення одних українців іншим і найближчим часом, – сказав миколаївський губернатор. – Отже, у нас є чітко означена мета – сприяти єдності українців”.

На переконання Олександра Садикова, “саме молодь має найбільший потенціал для протидії загостренню конфронтації в українському суспільстві”.

Загалом до Коблева прибудуть три тисячі молодих українців, а також гості з інших країн. Для них передбачена яскрава культурно-розважальна програма, в якій, зокрема, візьме участь співачка Руслана. Також будуть проведені численні спортивні заходи, екскурсії по історичних музеях Ольвії і Миколаєва та на виноробне підприємство “Коблево”.

Планується, що учасниками Форуму будуть члени Президії Ради НСНУ – міністр культури і туризму Оксана Білозір та міністр у справах молоді та спорту Юрій Павленко, які також надають підтримку в організації акції.

За словами голови Миколаївської облдержадміністрації, “на проведення Форуму не буде витрачено жодної копійки бюджетних коштів, натомість найкращі компанії Миколаївщини виступили з ініціативою щодо підтримки даного заходу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *