Львівська „Батьківщина” виступила на підтримку уряду

|

Фракція партії „Батьківщина” в обласній раді оприлюднила заяву, у якій засуджує спроби тиску на уряд Юлії Тимошенко і звертаються до Президента України бути послідовним у виконанні своїх передвиборчих обіцянок. Подаємо тексту документа, оприлюднений на сайті „Вголос”:

„Заява фракції „Батьківщина” у Львівській обласній раді

Кабінет Міністрів України, який очолює лідер партії «Батьківщина» Ю. Тимошенко, виконуючи передвиборчу програму Президента України та вимоги помаранчевого Майдану «все награбоване повернути народу», проводить цілеспрямовану широкомасштабну роботу з повернення у власність держави народного добра, вкраденого за кучмівського режиму. Олігархи, які шахрайськими способами за безцінь заволоділи основними стратегічними державними об’єктами, чинять відчайдушний опір відновленню справжньої соціальної справедливості.

Показовим прикладом цього є події навколо Нікопольського заводу феросплавів. Не допустивши до участі в конкурсі на приватизацію інших претендентів, заводом заволодів консорціум «Придніпров’я», що є власністю родини Кучми-Пінчуків. При ринковій вартості заводу близько 3 млд. грн. за контрольний пакет акцій Пінчук заплатив лише 410 млн. грн. Більше 2,5 млн. грн. фактично було вкрадено в українського народу.

Цю шахрайську оборудку суд визнав незаконною і виніс рішення повернути завод у державну власність. Уряд буде повторно виставляти цей завод на продаж. Всі бажаючі матимуть можливість змагатися за право придбати його на чесному і відкритому аукціоні. Завод буде продано тому, хто запропонує вищу ціну і, відповідно, заплатить більшу суму до державного бюджету. Отримані кошти, в першу чергу, будуть спрямовані на забезпечення нагальних соціальних потреб громадян України.

Щоб захистити злодіїв-шахраїв, на Уряд України та Прем’єр-міністра Ю. Тимошенко чиниться шалений тиск з боку прислужників «прихватизаторів» і, що найбільше дивує, окремих депутатів та політичних партій, що називають себе пропрезидентськими. Вони викривляють ситуацію, подаючи повернення майна у державну власність як, нібито, просту передачу заводу іншій бізнес-групі. Це при тому, що мова йде про виконання рішення суду та повторний справедливий відкритий аукціон.

Все це робиться на фоні інформації про те, що Пінчук хоче найближчим часом перепродати завод російським бізнесменам, а можновладцям з президентського оточення, які допоможуть йому це зробити, обіцяно 50 млн. доларів і контроль над трьома українськими телеканалами. Це і є та корупція, про яку сьогодні все більше говорять навіть посадовці із президентської команди.

Депутати Львівської обласної ради, члени фракції «Батьківщина», підтримують дії уряду та звертаються до Президента бути послідовним та рішучим у виконанні своєї передвиборчої програми.

Закликаємо виборців Львівщини не дати ввести себе в оману ні кучмівським, ні помаранчевим олігархам. Підтримайте Уряд та Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, яка веде безкомпромісну боротьбу за ваше благополуччя.

Зупинимо знахабнілі олігархічно-корумповані сили!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *