ОСТАННІ НОВИНИ

Ганну Герман допитають у прокуратурі, але без поспіху

|

Прокуратура має намір допитати колишнього прес-секретаря Віктора Януковича Ганну Герман у справі про підробку постанов президії Донецького облсуду щодо судимостей Януковича. Про це заявив заступник Генерального прокурора України, прокурор Донецької області Олексій Баганець на прес-конференції в понеділок, повідомляє proUA з посиланням на «Остров».

«Наскільки мені відомо, вона ще не допитана за станом на сьогоднішній день. Але я повторюю, що вона буде допитана. У слідчого сьогодні, крім Ганни Герман, є з ким працювати. Робота у цій справі не стоїть», – заявив Баганець.

«Сьогодні вже пришли деякі висновки експертиз, ми проводимо подальше розслідування і з’ясування, чи є записи на цих постановах президії обласного суду, які ми вважаємо підробленими», – повідомив Баганець.

Він наголосив, що «Ганна Герман не є найважливішим свідком, якого, якщо ми не допитаємо, справа розвалиться».

Він також повідомив, що «якщо буде необхідно, допитаємо і Януковича». «Поки що необхідності в його виклику на допит не виникло», – сказав прокурор.

Крім того він зробив закид управлінню внутрішніх справ області в тому, що «слідство не може встановити свідка у справі», і в Баганця це викликає «певну підозру».

«Сьогодні ми вже звернулися до керівництва обласного управління внутрішніх справ, де пред’явили претензії про те, що вони слабо проводять оперативну роботу, не можуть встановити нам того бажаного свідка, про якого ми говорили», – зауважив Баганець і додав: «У мене така підозра, що не хочуть знайти».

Він також виключив, що жінки-свідка, яку розшукують, уже немає в живих.

Як повідомлялося, прокуратура Донецької області встановила, що впродовж 2002-2004 років невстановлені посадовці Апеляційного суду Донецької області підробили 2 постанови президії Донецького облсуду від 27.12.1978 про нібито скасування двох вироків стосовно Януковича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *