ОСТАННІ НОВИНИ

Реконструкцію фасадів історичних пам’яток у Львові розпочнуть в 2006 році

|

Кошти, виділені Львову на підготовку святкування свого 750-річчя, у цьому році в основному будуть скеровані на реконструкцію мереж та ремонт дахів історичної забудови міста. Начальник управління капітального будівництва Львівської міської ради Василь Миськів повідомив, що відновлення фасадів та інтер’єрів розпочнуть у 2006 році.

„Майже 15 років в історичних пам ’ ятках, які потрапили до списку реконструкції, практично не ремонтувалися дахи та мережі. Тому саме відновлення фасаду нічого не дасть. Відтак у цьому році ми сконцентруємся на виведенні будівель з аварійного стану. Відновлення фасадів розпочнеться не раніше 2006 року” – заявив В.Миськів.

За його словами, до списку реконструкції, на яку держава виділила 50 мільйонів гривень, потрапилили 37 об’єктів. Серед них – Палац Потоцьких (на довершення внутрішніх робіт скерують 1 мільйон 920 тисяч гривень), Каплиця Боїмів (350 тисяч гривень), Музей етнографії (650 тисяч гривень), Природничий музей (500 тисяч гривень виділять на ремонт даху та комунікацій, реставрацію фасаду та інтер’єрів), Національний музей українського мистецтва (580 тисяч гривень), Драмтеатр ім.М.Заньковецької (1 мільйон 445 тисяч гривень), Собор св.Юра ( 3 мільйони гривень) та Театр для дітей та юнацтва.

„На роботи, які ми запланували, 50 мільйонів достатньо. Однак, щоб довести будинки до ладу, коштів все ж таки замало” – заявив В.Миськів. Він, зокрема, повідомив, що відновлення фасадів будинків на площі Ринок, в рамках використання 50 мільйонів не передбачені.

Василь Миськів також запевнив, що тендер на виконання робіт вибороли солідні фірми, які вже давно себе зарекомендували як добрі фахівці. Це – „Пустомитиагробуд”, Електронбуд”, „Металбуд”, „Галич”, „Львівпромбуд”, „Львівреставрація”, „Львівміськбуд”.

Контроль за розподілом коштів, виділених державою для підготовки міста до святкування 750-річчя, незабаром здійснюватиме спеціально створена депутатська комісія. Як повідомив Василь Миськів нещодавно на нараді у першого заступника міського голови за участі керівників депутатських груп та фракцій міської ради було сформовано список осіб, які увійдуть у комісію. Список мають затвердити на найближчій сесії міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *