ОСТАННІ НОВИНИ

Via Regia покажуть львів`янам завтра

|

Завтра на площі Ринок відкриється мандрівна виставка “ВІА РЕГІА – найважливіший культурний шлях Європи”, повідомили у секторі туризму управління економіки Львівської міської ради. Виставка організовується у правлінням економіки Львівської міської ради та Європейським Культурно-інформаційним центром в Тюрінгії (Німеччина).

Древній сухопутний шлях ВІА РЕГІА з`єднував з VIII століття Схід і Захід Європи від іспанського та бельгійського узбережжя Атлантики до Києва і безпосередньо проходив через місто Львів. У зв`язку з розширенням Євросоюзу він набуває сьогодні актуального туристичного, економічного, культурного і символічного значення в процесі європейської інтеграції. В останні роки утворена та розвивається міжнародна мережа VIA REGIA із центрами в Німеччині, Польщі та Україні. У 2005 році проект було відмічено Європарламентом як “VIA REGIA – найважливіший культурний шлях Європи”.

Виставка у м. Львові буде розташована на базі причепа-трейлера довжиною 12 м на пл. Ринок біля будівлі Ратуші. Всередині трейлера буде розміщено:

– карта Європи з нанесеним на неї шляхом VIA REGIA від Іспанії до України (28 регіонів);

– каркас, на якому закріплено 28 моніторів (по одному на кожен регіон).

Відвідувачі виставки матимуть можливість оглядати на моніторах в інтерактивному режимі :


  • карти держав, по яких проходив шлях VIA REGIA;


  • слайди з історичними та актуальними фотографіями, документами, експонатами та анімаціями;


  • короткі тексти з історії Європи та шляху VIA REGIA.

    Настрій відвідувачів та інформаційний зміст акції доповнюватимуться відповідним аудіосупроводом та численними відеопроекціями. Також демонструватиметься інформаційний фільм про історію та смислове значення шляху VIA REGIA для об`єднання Європи. Тексти озвучуються українською мовою. Детальніше про проект www.via-regia.org

    Основною ціллю мандрівної виставки “ВІА РЕГІА – найважливіший культурний шлях Європи”є підкреслення принад та унікальностей регіонів, їх історичної значимості, а також розвиток та поглиблення взаємовигідної економічної співпраці, культурного обміну та туризму.

    Виставка триватиме два дні. Вхід для відвідувачів вільний.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *