ОСТАННІ НОВИНИ

Яворівська бригада імені Данила Галицького визнана міністром оборони найкращою у Збройних силах

|

Міністр оборони України Анатолій Гриценко надіслав учора привітання воякам 24-ї окремої механізованої бригади ім. Данила Галицького, дислокованій у Яворові, якою командує підполковник Лендар Харахаліль. Міністр оборони України привітав вояків з другою річницею від дня заснування та відзначив, що ця механізована бригада є взірцевою і визнана найкращою у Збройних cилах України, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Яворівському районі.

Командування бригади також отримало вітальні телеграми від головнокомандувача сухопутними військами ЗСУ, генерал-полковника Миколи Петрука, командувача військами ЗахОКу, генерал-лейтенанта Михайла Куцина, командувача 13-м армійським корпусом ЗСУ генерал-лейтенанта Геннадія Воробйова.

У святковий день у бригаді з дружнім візитом побувала делегація військовслужбовців з Республіки Польща. Приїхали також 19 ветеранів зі Львова, об’єднаних у клуб Залізної дивізії: 95-річний полковник Артем Лукін подякував особовому складу за те, що вони зберігають і примножують традиції легендарної Залізної дивізії, на основі якої внаслідок реформування Збройних Сил України створено 24-ту окрему механізовану бригаду ім. Данила Галицького.

На урочистості було запрошено не тільки офіцерів, прапорщиків, сержантів, рядових, а й їхніх дружин, батьків, дітей. Загалом на свято зібралося близько 3 тисяч осіб. Зокрема, з привітаннями виступили голова Яворівської райради Іван Карпа, заступник голови Яворівської РДА, керівник апарату Уляна Ганусяк, міський голова Яворова Володимир Поставитюк, керуючий Яворівським відділенням «Укрексімбанку» Михайло Шевчик, президент ветеранського клубу Залізної дивізії полковник Михайло Чудінов.

Комбриг Лендар Харахаліль коротко розповів про історю бригади, відзначив найкащих військовослужбовців, наголосивши, що ввірений йому колектив, до якого входить 2700 чоловік, є фаховим, сумлінним, визнаним найкращим у Збройних Силах України.

Свято в 24-й окремій механізованій залізній бригаді ім. Данила Галицького завершилося великим концертом військового оркестру та місцевих художніх колективів – учасників міжнародних фестивалів.

Напередоні другої річниці з дня створення 24-ту окрему механізовану бригаду відвідали начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Чеслав Пьонтас та начальник Генерального штабу ЗСУ – головнокомандувач Збройними Силами України генерал-полковник Сергій Кириченко. Після того, як гості оглянули кабінети з підготовки офіцерів, вогневих вправ, світлицю, казарми, їдальні, побутові приміщення, солдатський клуб, танкове вогневе містечко, бокси з технікою, – у розмові з коресподентом Західної інформаційної корпорації начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Чеслав Пьонтас висловив задовлення від побаченого, підкресливши: «Підполковник Лендар Харахаліль, як бачу, є не лише фаховим воєнначальником, а й добрим господарем, другим батьком для солдатів і товаришем для підлеглих».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *