ОСТАННІ НОВИНИ

Інститут преси та інформації відкрили сьогодні у Львові

|

Міжнародний Інститут регіональної преси та інформації (ІРПІ) створено рішенням незалежних журналістів та спеціалістів із суспільної комунікації з України, США, Польщі, Нідерландів, Німеччини. Його регіональне відділення відкрили сьогодні у Львові. Про це під час прес-конференції повідомив представник ГО „Політика і право”, член наглядової Ради ІРПІ Тарас Бойкович.

Засновниками Інституту є фізичні особи, серед яких голова правління Інституту Беттіна Петерс, директор Ангеліна Солдатенко, голова ревізійої комісії Фред Хєблс та інші.

Мета і завдання Інституту – реалізація тренінгових навчальних програм, аналітична оцінка процесів, що відбуваються в інформаційному просторі, поширення інформації, необхідної для забезпечення високої якості роботи мас-медіа. „Відсутність нормальної системи підготовки журналістських кадрів, більше пов’язаної із практикою, спричинило відсутність журналістського середовища”, – зазначила Ангеліна Солдатенко.

Інститут буде діяти за регіональним принципом, його центри будуть об’єднані в мережу організацій, які на рівних будуть займатися проблемами ЗМІ у різних регіонах України. „Це ще більше сприятиме досягненню нашої мети, адже зміцнюватимуться корпоративні відносини між журналістами”, – додала пані Солдатенко.

Вона також зазначила, що найпрофесійнішими та наближеними до Європи є саме журналісти Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *