ОСТАННІ НОВИНИ

Дешевий цукор буде з понеділка

|

Держрезерв виділив для Львівської області 4 160 тон цукру. Як повідомив начальник управління сільського господарства і продовольства Львівської ОДА Іван Стефанишин, для області цієї кількості більше, ніж достатньо.

За якою ціною продаватимуть на Львівщині, виділений державою, цукор наразі не відомо. Згідно заяви прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, відпускна ціна цукру становитиме 2,8 грн за кілограм, тобто його роздрібна ціна не повинна перевищувати 3-3,2 грн, повідомляє сайт Кабінету Міністрів України.

Та, як повідомив „Гал-info” начальник управління харчової промисловості, торгівлі та побутових послуг Ярослав Пелиховський, наразі не можна сказати, що ціна цукру на Львівщині не перевищуватиме визначених меж. „Це орієнтовна ціна, — вважає Ярослав Пелиховський. — Ми має право продавати з націнкою 15%, плюс транспортні витрати. Саме транспортні витрати визначатимуть в основному вартість цукру на Львівських ринках. Комерційні підприємства не можуть працювати собі на збиток”.

За словами Ярослава Пелиховського, згідно урядової телеграми цукор на Львівщину постачатиме завод „Гелея” міста Первомайськ Миколаївської області. Основним оператором поставок визначено Стрийський комбінат хлібопродуктів. У яку суму цьому підприємству виллється транспортне перевезення з Миколаївщини наразі невідомо. Проте, відомо, що транспортування цукру займе близько п’яти днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *