ОСТАННІ НОВИНИ

Журналістам вперше показали склад боєприпасів у Брюховичах

|

Сьогодні військові Західного оперативного командування вперше допустили журналістів у секретний об’єкт – склади боєприпасів у Брюховичах, довкола яких останнім часом точиться доволі багато дискусій. Врешті, ці відвідини можуть стати й останніми, адже за три роки склади розформують і можуть продати.

За словами начальника управління озброєнь департаменту логістки ЗахОК полковника Павла Малофеїка, за весь час існування цих складів жодних ЧП з боєприпасами не було. Однак безпеці війстькові після Новобогданівки та Хмельницького приділяють величезну увагу – окрім валів усі будівлі оснащені громовідводами, щоби уникнути блискавок, а при вході на територію складів усі військові залишають на спеціальному столику сигарети, сірники чи запальнички, щоби не було спокуси закурити і привести до біди.

Окрім того існує пожежа команда з кількома звичайними автомобілями та броньованим водометом на базі танка. Його перевага утому, що броня длозволяє підійти впритул до вогню і швидко його локалізувати, адже запас води цієї машини – близько 10 тонн води.

Міноборони планує розформувати склад за два-три роки. Натомість склад в Бродах буде ліквідований уже до кінця жовтня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *