ОСТАННІ НОВИНИ

Презентували нову систему вступного тестування в ЛНУ

|

Сьогодні в Національному університеті імені Івана Франка презентували вдосконалену систему тестування для вступників. Як зазначив ректор ЛНУ Іван Вакарчук, головні переваги нової системи полягають у тому, що мінімалізований так званий людський фактор у проведенні іспитів та зведено до мінімуму часову обробку тестів. “Цього року вперше введено машинну обробку відповідей абітурієнтів, що дозволяє уже через дві-три години знати результат іспитів” – сказав він.

Як зазначив І.Вакарчук, система тестів є добре захищена від можливих зламів, оскільки з-поміж 15 тисяч можоивих завдань ректор та голова приймальної комісії за годину до іспиту вибирають 900 завднь,які будуть роздані абітурієнтам. Крім того, кожен абітурієнт сам тягне квиточки, за якими вибирає місце в аудиторії, де він буде працювати і сам витягає номер завдання, яке він вирішуватиме. В аудиторії вступник отримує талон для відповідей, який, на переконання І.Вакарчука є унікальним і підробити його неможливо. У цей талон вносяться варіанти відповідей і потім здають екзаменаторам.

Потому талони віддають на сканування і обробку, відтак за дві-три години, залежно від числа талонів, абітурієнти знають суму балів, яку вони набрали з цього іспиту.

Водночас сам І.Вакарчук заявив, що він виступає за те. щоби в Україні були створені 10-12 незалежних тестових центрів, де випускники мали б здавати вступні іспити на обрані спеціальності. Ректор ЛНУ вважає, що у такому випадку школярам не потрібно здавати випускні екзамени у школах, а тільки вступні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *