ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада ініціюватиме законодавчі зміни

|

Комісія з питань депутатської етики, законності та регламенту Львівської облради учора на засіданні розглянула пропозиції про зміни до судового законодавства України, подані радником голови апеляційного суду Леонідом Ізосімовим. На його думку, ініціатором законодавчих змін має виступити Львівська обласна рада. Про це повідомила прес-служба облради.

Одна з проблем полягає у скасуванні інституту перегляду судових рішень в порядку нагляду. Законом України “Про судоустрій” повноваження президій апеляційних (тоді обласних) судів були істотно звужені і обмежені суто організаційними функціями. До запровадження вказаних змін саме президії були вищими по суті судовими органами в регіонах і їм надавалось право за протестами керівників судової і прокурорської системи змінювати і навіть скасовувати судові рішення, що вступили в законну силу.

Члени комісії рекомендуватимуть голові облради Михайлу Сендаку скерувати пропозиції до голови Верховної Ради України В.Литвина та голови РНБО П.Порошенка і просити ініціювати опрацювання питання в профільних комітетах ВРУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *