ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Стецьків пропонує заборонити депутатам працювати у виконавчих органах влади

|

Депутат міської ради і співголова фракції Наша Україна” у Львівській міській раді Андрій Стецьків пропонує внести до Закону України ”Про статус депутатів місцевих рад” – заборонити суміщати депутатам місцевих рад посади у виконавчих органах ради, до якої вони були обрані. Аби запобігти тискові на цих депутатів. Про це йдеться в повідомленні обласної організації партії „Наша Україна” .

Група депутатів звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування з пропозицією про внесення зміни до Закону України ”Про статус депутатів місцевих рад” від 11 липня 2002 року N 93-IV.

На думку ініціаторів звернення, слід доповнити cтаттю 7 ”Несумісність статусу депутата місцевої ради з деякими посадами та видами діяльності”, пунктом наступного змісту: ”Депутат місцевої ради не може працювати на будь-яких посадах органів, що входять в структуру виконавчих органів місцевої ради, до складу якої його було обрано.”, на підставі таких доповнень привести до відповідності інші нормативно-правові акти які визначають правовий статус депутатів місцевих рад.

За слвоами депутата Стецьківа, такі зміни він ініціює з огляду на те, що «посадові особи органів місцевого самоврядування чинять тиск на депутатів місцевої ради, які працюють в структурі виконавчих органів відповідної місцевої ради, з метою прийняття рішень та ухвал, які захищають власні інтереси таких посадових осіб”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *