ОСТАННІ НОВИНИ

Енергетики більше не порушуватимуть права підприємців?

|

Голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес запевняє, що свавілля енергопостачальних організацій над підприємцями нарешті припинено. Постанова Кабінету Міністрів України від 16 червня „Про внесення змін до порядку постачання електричної енергії споживачам” виключає можливість п’ятикратної пені.

„Ще донедавна підприємці не могли собі дати ради з енергетиками, які незаконно змушували їх сплачувати п’ятикратні пені за несвоєчасну проплату за спожиту енергію. Однак, мільярдні кошти, які сплачували підприємці, акумулювалися на певних рахунках енергетиків і не поступали до державного бюджету” – пояснив Зеновій Бермес.

Асоціація роботодавців з цією проблемою зверталася до всіх владних інстанцій. Звернення до найвищих посадових осіб держави – Президента та Прем’єр-міністра нарешті дали свої результати. Постанова Кабміну від 16 червня вирішила проблему. Хвороба бухгалтера чи керівника підприємства або інша поважна причина, через яку фірма не змогла вчасно розрахуватися за спожиту енергію, не буде підставою до напівузаконеного грабунку.

„Є чимало підприємців, які платили такі великі штрафи. І тепер, після цієї постанови, вони, мабуть, домагатимуться повернення коштів. Однак, сьогодні наше завдання захистити права тих підприємців, справи яких ще перебувають у судах” – заявив З.Бермес.

А заступник голови Асоціації платників податків Теодор Дяків, зважаючи на перемогу, запропонував підприємцям об’єднувати свої зусилля з Асоціацією роботодавців Львівщини, щоб у подальшому вирішувати усі законодавчі проблеми з організацією, яка має в цьому певний досвід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *