ОСТАННІ НОВИНИ

Дві третини пилорам на Львівщині працюють нелегально – Анатолій Дейнека

|

Дві третини пилорам, які є на Львівщині, працюють нелегально. Загалом кількість лісопильних підприємств в області становить близько тисячі – повідомив генеральний директор об’єднання „Львівліс”, депутат Львівської обласної ради Анатолій Дейнека.

Він зазначив, що в середньому протягом року фіксується нелегальних вирубок деревини на 12 тисяч кубометрів. Середня вартість одного кубометра деревини становить 250-300 гривень. Але збитки від цього отримує не лише підпорядковане йому підприємство, а й місцеві бюджети, адже на кожній нелегальній лісопильні працює щонайменше 5 працівників, які отримують зарплату в конверті, а отже такі підприємства не сплачують і податків.

Львівське обласне управління лісового господарства на останній нараді у Львівській ОДА з проблеми використання лісового фонду, яка відбулась минулого тижня, поставило це питання – зазначив Анатолій Дейнека. Крім цього, сьогодні він скерував листа до усіх голів РДА з проханням провести в кожному районі нараду з керівниками деревообробних підприємств, закликати їх працювати легально, забезпечити поставку сировини передусім на місцеві підприємства, а вже пізніше – на експорт. Так само „Львівліс” звертається до усіх підприємств, які займаються вирубкою та обробкою деревини легалізувати свою діяльність, укласти офіційні угоди з „Львівлісом”, повідомляє „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *