ОСТАННІ НОВИНИ

Міський голова Львова оголосив голодування

|

Міський голова Львова Любомир Буняк на знак протесту і непримирення із чинною системою судочинства у місті Львові та області оголосив голодування. Про це він особисто заявив на сьогоднішній прес-конференції.

Міський голова заявив, що хоче ще раз привернути увагу вищого керівництва держави та громадськості до ситуації, яка склалася у Львові із здійсненням правосуддя. Буняк вимагає скерувати до Львова повноважну комісію для перевірки суддів, а також вжити заходи щодо недопущення в подальшому порушення норм права при здійсненні судочинства. При виявленні фактів порушення законодавства він вимагає притягнути винних до відповідальності.

Водночас, Л. Буняк вимагає переглянути судові справи за його участі починаючи з рішень першої інстанції у присутності представників міжнародних правозахисних організацій.

Обов’язки міського голови Любомир Буняк обіцяє виконувати доки йому дозволятиме стан здоров’я. „Якщо не зможу ходити, то буду лежати” – зазначив він.

На запитання журналістів, що він робитиме, якщо вищі державні органи не відгукнуться на його звернення міський голова сказав: „Краще гідно померти, аніж все життя стояти на колінах перед такою системою”.

Нагадаємо, наразі Л. Буняк виступає відповідачем у чотирьох судових справах з позовами журналіста „Експресу” Богдана Куфрика, за позовом газети „Експрес”, за позовом народного депутата Олекси Гудими та за позовом нардепа Ярослава Кендзьора. Загальна сума, яку міський голова мав би сплатити відповідно до рішень судів – 100 тисяч гривень, проте мер стверджує, що він невинен і подає апеляції на ці рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *