ОСТАННІ НОВИНИ

ХДС пропонує розглянути питання вивчення християнської етики на сесії облради

|

Львівська обласна організація партії Християнсько-Демократичний Союз сьогодні скерувала офіційне звернення голові Львівської обласної ради Михайлові Сендаку з вимогою розглянути на сесії Львівської обласної ради питаня щодо викладання у школах предмету “Християнська етика” – повідомила прес-служба ЛОО партії ХДС. Текст зверненя подаємо без змін.

“Значний суспільно-політичний резонанс в українському суспільстві викликали наміри Міністерства освіти та науки України ліквідувати в школах навчальний курс “Християнська етика”. Це станеться внаслідок рішення Міносвіти про запровадження з 2005-2006 навчального року обов’язкового для вивчення навчального предмету “Етика”.

Партія Християнсько-Демократичний Союз наполягає на збереженні в школах України навчального курсу “Християнська етика”, про що публічно заявила у Відкритому листі від 23.05.2005 року. З відповідним зверненням ЛОО ХДС звернулась і до Президента України Віктора Ющенка. Сьогодні під цим зверненням до Глави держави вже підписались тисячі мешканців Львівщини.

Християнська етика століттями є неодмінним елементом української культури для переважної більшості населення України. Теза про відокремлення Церкви від держави не може бути підставою для руйнування цієї основи національного світосприйняття, звичаїв і традицій українського народу. Ми розцінюємо ліквідацію курсу “Християнська етика”, як посягання на права громадян щодо вибору ними світоглядних засад виховання своїх дітей.

Вимагаємо розглянути питання можливої заборони викладання в українських школах “Християнської етики” на черговому пленарному засіданні сесії Львівської обласної ради та прийняти відповідне звернення до керівництва держави та уряду”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *