ОСТАННІ НОВИНИ

Народний рух вважає недоцільним відбудову Високого замку

|

Крайовий провід Народного Руху України оприлюднив учора заяву з приводу прийнятого виконкомом Львівської міської ради рішення про відбудову Високого замку. НРУ наголошує, що вважає недоцільним цей “комерційний” проект міського голови і звертає увагу, що він є порушенням пам’ятко-охоронного законодавства України та міжнародних конвенцій з охорони пам’яток. Подаємо повний текст заяви:

„Провід ЛКО НРУ вважає будівництво „замку” у ландшафтно-архітектурному комплексі „Високий замок” недоцільним.
Цей абсолютно комерційний проект міського голови Любомира Буняка, потребу в якому цинічно обгрунтовують патріотичними почуттями та обов’язком львів’ян, буде, хоча б частково, реалізовано за бюджетні кошти.

Пропонуємо міському голові виявити свій патріотизм, жертовну працю та здібності організатора-господарника у перетворенні нашого занедбаного міста у місто доглянуте, чисте і квітуче з відреставрованими пам’ятками архітектури, які зараз гинуть на наших очах.

Нагадуємо міському голові, що втручання у сформоване історико-архітектурне середовище об’єкта ЮНЕСКО є порушенням чинного пам’ятко-охоронного законодавства України та міжнародних конвенцій з охорони пам’яток”.

27 травня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про проектування, реконструкцію та відновлення ландшафтно-архітектурного комплексу „Високий Замок”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *