ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна влада зайнялася літнім відпочинком дітей

|

Голова облдержадміністрації доручив головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення протягом травня – листопада п.р. взяти під особистий контроль організацію і проведення оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечивши супроводження їх до місць організованого оздоровлення, передає прес-служба Львівської обласної адміністрації.

Керівник області зобов’язав головне управління праці та соціального захисту ОДА санаторно-курортні та оздоровчі путівки для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що закуплені Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, розподілити пропорційно згідно з вимогами чинного законодавства у розрізі районів і міст області та відповідно до поданих райдержадміністраціями та міськвиконкомами заявок на 2005 рік.

Окрім того, і дане управління і голови райдержадміністрацій, і міські голови міст обласного значення повинні забезпечити санаторно-курортними та оздоровчими путівками постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян з числа працюючих, військовослужбовців Міноборони, МВС та СБУ, тимчасово непрацюючих, пенсіонерів, інвалідів, дітей дошкільного віку, учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації. Ці ж керівники здійснюватимуть систематичний контроль щодо черговості забезпечення путівками постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи громадян та забезпечуватимуть першочергове оздоровлення потерпілих дітей-інвалідів та дітей-сиріт.

Петро Олійник доручив головному управлінню охорони здоров’я ОДА забезпечити оздоровчими путівками до дитячих спеціалізованих санаторіїв системи МОЗ та інших санаторно-реабілітаційних закладів потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи дітей, які перебувають на диспансерному обліку у зв’язку з хронічними захворюваннями, а головному управлінню науки та освіти ОДА і головам РДА та міським головам міст обласного значення забезпечити оздоровчими путівками потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи дітей шкільного віку, які не перебувають на диспансерному обліку.

Вищезгадані керівники забезпечуватимуть супроводження груп дітей до місць відпочинку і оздоровлення педагогічними та медичними працівниками, відрядженими для роботи з дітьми відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 323 “Про організаційне і фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей в Україні”.

Надати допомогу в організації проїзду дітей до місць відпочинку доручено керівництву головного управління промисловості ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *