ОСТАННІ НОВИНИ

ВАТ „Львівобленерго” оголошує „літню амністію” для порушників

|

З 1 по 31 червня 2005 року ВАТ „Львівобленерго” оголошує „літню амністію” споживачам електроенергії, у помешканнях яких є розетки, підключені поза приладом обліку, дооблікові ввідні кабелі та інші „винаходи умільців”, які роблять можливим безоблікове споживання електроенергії, повідомляє відділ корпоративних зв’язків компанії.

Упродовж червня місяця кожен недобросовісний побутовий абонент, який свідомо або несвідомо порушує Правила користування електричною енергією для населення (ПКЕЕН), споживаючи електричну енергію поза приладом обліку, має шанс стати на чесний шлях споживання електроенергії. Для цього потрібно лише звернутися у відповідний район електромереж ВАТ „Львівобленерго” із письмовою заявою і розповісти про те порушення, яке є в його будинку чи квартирі.

ВАТ „Львівобленерго” гарантує, що споживач, який у письмовій формі повідомить про наявність порушення (бажано копію заяви, зареєстрованої у відповідному РЕМі ВАТ „Львівобленерго”, залишити у себе), не нестиме за нього покарання. Більше того, мешканцям приватних будинків за кошти енергетиків буде встановлено нові електронні прилади обліку, а мешканці квартир отримають офіційний дозвіл на заміну ввідного кабелю. Якщо ж факт безоблікового споживання електроенергії під час планових перевірок буде виявлено працівниками ВАТ „Львівобленерго”, то споживач повною мірою нестиме за це відповідальність, згідно з чинним законодавством.

До проведення такої безпрецедентної акції ВАТ „Львівобленерго” спонукав той факт, що останнім часом суттєво збільшилась кількість виявлених фактів безоблікового споживання електроенергії саме у побутовому секторі. Левова частка порушень ПКЕЕН – споживання електричної енергії через розетки, підключені поза приладом обліку, наявність дооблікових ввідних кабелів тощо. Причому, в 99 випадках із ста, виявлення безоблікового споживання електричної енергії супроводжується „щирим здивуванням” господарів і запевненнями у тому, що вони не знали про наявність такої розетки чи кабелю в помешканні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *