ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівській залізниці КРУ виявило значні фінансові порушення

|

Контрольно-ревізійне управління у Львівській області під час фінансово-господарської перевірки Львівської державної залізниці виявило значні суми фінансових порушень. Матеріали передано в прокуратуру, а за окремими фактами уже порушено кримінальні справи – повідомив сьогодні на прес-конференції заступник начальника КРУ у Львівській області Юрій Стойко.

За його словами, найбільше вражає порушення на 186 мільйонів гривень. Відповідно до наказу Міністра транспорту за ці кошти проводилась реконструкція санаторію у Кончі-Заспі для Державного управління справами. При цьому документів про оплату виконаних робіт перевірка не виявила.

Негативно на загальний фінансовий стан Залізниці вплинула благодійна допомога на 100 мільйонів гривень. Оскільки доходи підприємства лише забезпечували покриття витрат, то виник дефіцит обігових коштів. Внаслідок цього Залізниця вимушена була брати кредит на 110 мільйонів гривень, з якого на перше січня цього року не повернуто ще 95 мільйонів.

КРУ також підтвердило будівництво моторної яхти вартістю 10 мільйонів гривень, яка також не пов’язана з основною діяльністю Залізниці. Юрій Стойко повідомив, що письмове доручення про будівництво яхти було підписано тодішнім Міністром транспорту Георгієм Кірпою.

«Загалом матеріали з ревізії Львівської державної залізниці складають 20 тисяч 60 друкованих аркушів», – наголосив начальник КРУ у Львівській області Євген Романів. А його заступник зізнався, що цього разу, порівняно з попередніми роками, перепон для ревізії Залізниція не чинила. Щоправда акт, складений КРУ, підписати відмовилася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *