ОСТАННІ НОВИНИ

Скаргу голови ЛМГО «Скнилівська трагедія» на дії Буняка суд не задовільнив

|

Рішення про незадоволення скарги голови ЛМГО «Скнилівська трагедія» Стефана Козака на рішення міського голови Львова Любомира Буняка про відхилення протесту прокурора Львова у справі збирання підписів для проведення референдуму про недовіру львівському меру прийняла сьогодні суддя місцевого суду Галицького району Львова Марія Олексієнко, повідомив голова ЛМГО «Скнилівська трагедія» Стефан Козак.

За його словами, після вчорашніх дебатів між представниками Львівської міської ради та прокуратури міста і між позивачем, суддя взяла час для прийняття рішення, яке оголосила сьогодні.

«Звичайно, я у якійсь мірі розчарований. Але як тільки отримаю рішення суду на руки – подаватиму апеляцію. Я вважаю, що суд не прийняв до уваги те, що в протесті прокурора є як мінімум три пункти, що Любомир Буняк порушив закон, відмовляючи у реєстрації ініціативної групи», – розповів Козак.

Нагадаємо, що 17 червня 2004 року закінчився термін збору підписів на підтримку місцевого референдуму за дострокове припинення повноважень міського голови Львова. Підписні листи були здані у міськраду не завіреними, бо це відмовився зробити уповноважений у справі чиновник (спеціально призначений для цього головою місцевої ради). Розпорядженням Любомира Буняка реєстрацію ініціативної групи було скасовано.

8 липня 2004 року Стефан Козак подав скаргу на рішення (те саме розпорядження) посадової особи Львівської міської ради – міського голови Любомира Буняка. С.Козак просив суд визнати незаконним розпорядження львівського мера «Про розгляд протесту прокурора м. Львова від 16 червня 2004 року», яким і було скасовано реєстрацію. Зважаючи на те, що вже більш, ніж півроку жодної реакції з боку суду не було, С.Козак 18 лютого 2005 року звернувся з листом на ім’я судді місцевого суду Галицького району Марії Олексієнко, голови місцевого суду Галицького району м. Львова та на ім’я голови Апеляційного суду Львівської області.

17 березня 2005 року відбулось перше слухання справи, у якому суддя М.Олексієнко оголосила перерву, зважаючи на прохання заступника начальника юридичного управління Львівської міської ради про залучення до справи представників прокуратури міста.

1 квітня під час розгляду справи представник прокуратури Львова зазначила, що «у справі потрібно зробити перерву, оскільки Галицький райвідділ міліції наразі не вирішив, чи порушувати кримінальну справу за фактом незаконних дій (оплата громадянам за підписи щодо проведення референдуму), вчинених на зборах громади Львова 5 травня 2004 року, оскільки попереднє рішення райвідділу про непорушення кримінальної справи визнано передчасним. А порушення чи непорушення кримінальної справи безпосередньо стосується перевірки, яку здійснив Личаківський райвідділ на прохання прокуратури міста», повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *