ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники області та районів ухвалили спільну резолюцію

|

Резолюція про головні засади спільних дій щодо реалізації завдань Президента, уряду України та регіональних програм була ухвалена під час сьогоднішньої спільної наради голів Львівської ОДА та Львівської обласної ради з головами РДА та районних рад і головами міст обласного значення Львівщини.

Резолюцію подаємо повністю:

«Новий етап розвитку Української держави вимагає якісної модернізації взаємостосунків виконавчої та представницької гілок влади.

Ефективне виконання Програми Президента України Віктора Ющенка та Уряду України можливе за умови системного реформування інститутів публічної влади, гармонізації її політичних та правових основ.

Об’єктивні закони розвитку нашого суспільства вимагають проведення низки реформ: адміністративної, територіальної та реформи місцевого самоврядування.

Масштаб та складність виконання завдань Президента та Уряду України вимагають граничної концентрації інтелектуальних, духовних, фізичних сил усього українського суспільства загалом, та органів влади зокрема.

У даному контексті, виконавча та представницька гілки влади є лише формами реалізації політичної влади, котра покликана забезпечити гідний європейський рівень життя та правовий захист громадян.

1. Учасники робочої наради заявляють свою повну підтримку курсу Президента України, Уряду України та беруть на себе солідарну відповідальність за стан справ в області.

2. З метою оптимізації спільних дій, учасники наради вважають за необхідне:

• сформувати об’єднану робочу групу та у тижневий термін укласти угоду про головні засади спільних дій щодо реалізації завдань Президента, Уряду України, регіональних програм;

• напрацювати аналітичні матеріали, пропозиції та механізми реалізації завдань щодо реформування адміністративно-територіального устрою області;

• координувати свою діяльність з метою запобігання проявів дестабілізації економічної, політичної ситуації в області;

• забезпечити відкритість роботи усіх регіональних інституцій, котрі працюють над адміністративно-територіальним реформуванням регіону.

Ми переконані, що спільними зусиллями зможемо утвердити демократію та покращити добробут українців».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *