ОСТАННІ НОВИНИ

Стецьків прогнозує, що Євробачення дасть значний інвестиційний ефект

|

Конкурс „Євробачення-2005” на думку президента НТКУ Тараса Стецьківа матиме кілька позитивних наслідків для країни, окрім промоції в Європі, збільшення туристів у три рази в Києві, що було під час „Євробачення”, він прогнозує також значний інфевстиційницй інтерес до України. „Я вважаю, що один мільярд доларів – мінімум, який прийде в Україну наступного року”, і буде це не без впливу вдалого проведення конкурсу. Про це повідомив Тарас Стецьків під час сьогоднішньої прес-конференції.

На думку Стецьківа, „Євробачення” пройшло успішно завдяки тому, що: вдалося сформувати чудову організаційну команду, було відібрано більше п’ятдесяти компаній підрядників, які не підвели організаторів. Також Т. Стецьків акцентував увагу на вдалій фінансовій організації конкурсу. За його словами, європейська мовна спілка дала 22,5 мільйони гривень, від продажу квитків отримали більше 5 мільйонів гривень, 67 мільйонів було заплановано в державному бюджеті та близько десяти мільйонів – спонсорські кошти. Він наголосив, що вдалося навіть зекономити більше десяти мільйонів гривень з держбюджету, які Стецьків проситиме віддати на розвиток НТКУ. За зекономлені спонсорські внески він має намір закупити для першого національного нові хороші фільми. Позитивом Стецьків вважає й те, що Україна залучила для проведення „Євробачення-2005” лише 10 мільйонів доларів, тоді як торік Турція – близько 60. „Україна – перша держава, яка залучила для проведення „Євробачення” спонсорські кошти” – зазначив Стецьків. – „З точки зору залучення і виконання фінансів, ми спрацювали на п’ятірку”.

Найближчим часом президент НТКУ має намір попросити рахункову палату, аби вона провела перевірку того, наскільки ефективно під час проведення конкурсу було використано державні кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *