ОСТАННІ НОВИНИ

Судове засідання за позовом Таліпова не відбулося

|

Сьогодні не відбулося судове засідання Личаківського місцевого суду, на якому мав розглядатися позов першого секретаря ЛОК СПУ Євгена Таліпова щодо виплати пенсій військовослужбовцям. Представник відповідача від Львівського обласного військкомату не прийшов. Веде справу суддя Жанна Лакомська.

Є.Таліпов зазначив, що він «звернувся з позовом до суду щодо питань виплат пенсій для військовослужбовців у запасі, які звільнилися з лав Збройних сил до 1994 року. Суть полягає у тому, що колишні військовослужбовці, а теперішні пенсіонери, зараз отримують пенсію втричі нижчу, ніж прапорщики Збройних сил України, які виходять на пенсію. Це неприпустимі речі».

За словами першого секретаря ЛОК СПУ, згідно з прийнятим Верховною Радою України Законом та Указом Президента від 2004 року, передбачено рівні умови для всіх пенсіонерів, колишніх військовослужбовців. «Проте, вже у 2005 році пенсія військовослужбовців у запасі, які звільнилися з лав Збройних сил до 1994 року, була знівельована на 50% від основної пенсії. Таким чином, замість того, аби добавити їм пенсію, її обрізають».

Позов Є.Таліпова має привернути увагу Президента України, міністра оборони України та посадових осіб, які займаються соціальними питаннями, аби всі були поставлені у рівні умови (ті, хто 25 і більше років віддав Збройним силам).

Є.Таліпов наголосив на тому, що Верховний Суд України прийняв рішення усі позови такого роду відхиляти через те, що держава не має коштів. Таким чином, понад 40 військовослужбовців цієї категорії тільки з Львівської області звернулися з позовами до Європейського суду, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *