ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна прокуратура підтвердила підозри ХДС

|

Лист з прокуратури Львівської області, у якому надається відповідь на запит ЛОО ХДС щодо використання резервного фонду обласного бюджету на 2004 рік на предмет дослідження можливих порушень чинного законодавства, надійшов на ім’я голови Львівської обласної організації партії Християнсько-Демократичний Союз Антона Ружицького, повідомила прес-служба ЛОО ХДС.

Запит християн-демократів був викликаний підозрою у нецільовому використанні певної частини коштів резервного фонду обласного бюджету. Відповідь прокуратури, яку підписав начальник відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави С. Копча, частково підтверджує підозри ХДС.

У листі прокуратури, серед іншого, говориться, що “… у ході перевірки встановлено ряд порушень з боку розпорядників нижчого рівня”.
Зокрема Пустомитівській райдержадміністрації, як головному розпоряднику бюджетних коштів, у 2004 році було виділено 200 тисяч гривень для проведення аварійно-відновлювальних робіт по системі каналізування, які в подальшому скеровані інституту землеробства і тваринництва Української аграрної академії наук для реконструкції каналізаційно-очисних споруд в селі Оброшино.

Як встановлено в подальшому, Інститут порушив ЗУ “Про закупівлю товарів і послуг за бюджетні кошти”, Бюджетний кодекс України і без проведення тендерної процедури із вибору виконавця на проведення генпідрядних робіт, кошти у сумі 165 тисяч гривень були перераховані ТзОВ “Еталон”.

За результатами перевірки прокуратурою області готується подання з вимогою усунення порушень чинного законодавства та вжиття заходів до раціонального використання бюджетних коштів.

Крім цього у ході виконання розпорядження голови Львівської облдержадміністрації про надання матеріальної допомоги особам, що потерпіли від стихійного лиха, при обстеженні господарств у селі Розгірче Стрийського району. Службові особи Розгірчої сільської ради допустили порушення порядку надання матеріальної допомоги, безпідставно включивши до списків потерпілих забудовників, які не мали права на отримання допомоги, що спричинило незаконне використання цільових бюджетних коштів на загальну суму 9 тисяч гривень. За даним фактом Стрийською міжрайонною прокуратурою порушена кримінальна справа.

Прокуратурою Сколівського району за результатами перевірки додержання бюджетного законодавства посадовими особами Сколівської міської ради під час використання коштів державного бюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха 30-31 липня 2004 року порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем службовцями міської ради, які видали та підписали завідомо неправдиві документи – акти обстеження об’єктів, що зазнали пошкоджень та руйнувань внаслідок даного стихійного лиха. В результаті з державного бюджету незаконно видано 6 тисяч 400 гривень.

ХДС має намір і надалі звертати увагу органів державної влади та правоохоронних органів на порушення чинного законодавства та марнотратства бюджетних коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *