ОСТАННІ НОВИНИ

МНС нагадує про безпеку під час літніх канікул

|

Прес-центр головного управління МНС у Львівській області оприлюднив звернення начальника цього управління до батьків напередодні літніх канікул. Подаємо текст зверення:

“Ось і добігають останні дні навчального року, а попереду три місяці літнього відпочинку. Саме цей час для кожного школяра чи не найприємніший: на вулиці ласкаво пригріває сонечко, водичка у озерах, річках манить прохолодою, ліс щедро пригощає дарунками природи, однак мало хто замислюється, яка небезпека може підстерігати малюка у його розвагах.

Літо – пора року, коли батьки продовжують щодня ходити на роботу, у той час як їхнє чадо залишається без нагляду дорослих і має чимало вільного часу аби знічев’я придумати небезпечну гру, запхати свого маленького цікавого носика куди не треба, наробити чимало шкоди родичам і сусідам.

Не менш небезпечним є відправити дитину на відпочинок на природі, довіривши її людині, котра окрім Вашого малюка опікає ще з десяток бешкетників і не завжди зможе прослідкувати за кожним з них. Саме тому напередодні канікул необхідно провести „лікбез” з основ безпеки життєдіяльності аби вбезпечити школярів від ймовірного нещасного випадку, травмування, загибелі.

Не зайвим буде наголосити, що інформування дітей з приводу небезпечних ситуацій – як їм запобігти, та як допомогти собі, коли неприємність таки трапилась завдання не тільки педагогів та вихователів, а й безпосередній обов’язок їх батьків та родичів. Тож, шановні дорослі, згадайте про відповідальність за життя юних громадян нашої Держави і розкажіть хоча б найелементарніші правила безпечної поведінки у такому небезпечному світі. Пам’ятайте про наслідки недбалого поводження з вогнем, іграми на воді, у лісі й горах, на дорозі.

Головне управління МНС України нагадує, що моральне й фізичне здоров’я кожного малюка залежить від культури поведінки у побуті, яку йому прищепили дорослі. Приділяймо більше уваги нашому майбутньому і воно обов’язково віддячить, навчаючи правил безпеки життєдільності своїх нащадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *